Bujinkan

Bujinkan

Bujinkan - Fotograf: Magnus HartmanNinpo Taijutsu, även känt som Bujinkan Budo Taijutsu, bygger på nio traditionella japanska skolor för kampkonst, vilka har använts av samurajer och andra krigare i de otaliga inbördeskrig som härjade medeltidens Japan.

Efter Japans enande i 1600-talets början, levde de kvar och tränades. Hatsumi Masaaki är idag stormästare över de traditionella metoderna, vilka är samlade under det gemensamma namnet Bujinkan Budo Taijutsu.

Träningen sker företrädesvis på traditionellt sätt, men den funktionella aspekten poängteras ständigt. Detta gör att kampformen fortfarande är levande i det moderna samhället. Kort sagt, traditionell budo för kropp och själ i nutid.

Som kampsystem täcker Bujinkan Budo Taijutsu såväl obeväpnad som beväpnad kamp. Metoderna inbegriper slag, sparkar, kast, grepp, frigörningar, bland mycket annat, både som stående och markkamp. Den beväpnade kampen tränas med traditionella japanska redskap så som stavar, svärd, spjut och naginata, japansk hillebard.

Rörelse, distans, positionering och timing betonas istället för hastighet och styrka.

Bujinkanförbundets hemsida

Lista med alla Bujinkanföreningar i distrikt mellan (SB&K:s hemsida)