Submission Wrestling

Submission Wrestling

Submission Wrestling - Fotograf: Magnus Hartman– en modern hybridkampsport

Submission wrestling är en modern hybridkampsport med kast, nertagningar, balansbrytningar, positionsbrottning, svep och lås. Förenklat går idrotten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag.

SW utövas över hela världen och det finns tävlingar för alla nivåer såväl nybörjare som proffs. Man tävlar i olika viktklasser och på en del tävlingar även i erfarenhetsklasser då idrotten inte använder sig av graderingar och bälten. Det finns en liga (SGL) som är uppdelad i fyra regioner. Under året är det ligamatcher i regionerna och i december möts de två bästa från varje region i en riksfinal. Vinst fås på avslut (submission) eller poäng.

Submission wrestling-träningen är teknisk och rolig. Genom att man hela tiden tekniktränar och sparrar med en träningskamrat ger det funktionell styrka, uthållighet och explosivitet. De flesta föreningarna som utövar Submission Wrestling brukar ha ett löpande nybörjar intag under året. Du hittar din närmsta klubb under ”Våra klubbar”.

Submission Wrestlingförbundets hemsida

Lista med alla Submission Wrestling-föreningar i distrikt mellan (SB&K:s hemsida)